Ámos Imre - Anna Margit Emlékmúzeum - Szentendre

látnivalók Szentendrén

Ámos Imre - Anna Margit Emlékmúzeum - Szentendre

align=left Az Ámos Imre - Anna Margit művészházaspár életművét bemutató első múzeum 1984-ben nyitotta meg kapuit Szentendrén.

A művek Anna Margit hagyatékaként, még a művésznő életében kerültek a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának tulajdonába. Az adományozás célja és feltétele a II. Világháborúban munkaszolgálat közben eltűnt Ámos Imre emlékezetének ébrentartása és kettejük életművének bemutatása volt.

align= right 2007 Ámos Imre születésének 100. évfordulója. A szentendrei Ferenczy Múzeum, mint a hagyaték egy jelentős részének őrzője eredeti tervei szerint a centenáriumi évhez méltó, Ámos életművére koncentráló kiállítást tervezett.

A cél, hogy a Ferenczy Múzeum saját anyagából olyan kronologikus állandó kiállítás jöjjön létre, amely szemléletesen mutatja be a 20. század két jelentős hazai festőegyéniségének életművét. A Múzeum jövőbeni sorsát és fennmaradását meghatározza, hogy Anna Margitot az épület kertjében temették el.

align=left A kitűzött cél megvalósításához egy a mai igényeknek megfelelő, látogatóbarát, a műtárgyak állapotát megőrző, páramentesített, új világítással és korszerű installációval ellátott, felújított múzeumépületet nyitunk meg, amelyben Ámos Imre centenáriumának évében megnyílhat egy, az eredeti adományozói szándéknak is megfelelő, megújított kiállítás.
További információk:
Ferenczy Múzeum - Ámos Imre - Anna Margit Emlékmúzeum
Szentendre, Bogdányi út 10.
Nyitvatartás:
Sze-V 10-18
Település ismertető
  • Szentendre

    A Dunakanyar kapujában, a Pilis és a Duna, hegy és sík vidék találkozásánál, gyönyörű természeti környezet...

Szállások Szentendrén



és környékén